ریزش مو (آلوپسی) فقط می تواند روی پوست سر یا کل بدن شما تأثیر بگذارد و می تواند موقت یا دائمی باشد. این می تواند نتیجه وراثت ، تغییرات هورمونی ، شرایط پزشکی یا بخشی طبیعی از پیری باشد. هر کسی می تواند موی سر خود را از دست بدهد ، اما این در مردان بیشتر است. طاسی معمولاً به ریزش بیش از حد موی سر شما اشاره دارد. ریزش موی ارثی با افزایش سن شایعترین علت طاسی است. برخی از افراد ترجیح می دهند ریزش موهایشان بدون درمان و پنهان شود. سایرین ممکن است آن را با مدل مو ، آرایش ، کلاه یا روسری بپوشانند. و هنوز هم بسیاری از مردم برای جلوگیری از ریزش بیشتر مو و یا بازگرداندن رشد ، یکی از روش های درمانی موجود را انتخاب می کنند .
دلایل ریزش مو
سابقه خانوادگی (وراثت). یک خط مو و لکه های کچلی در مردان و موهای کم پشت در امتداد تاج پوست سر در زنان. تغییرات هورمونی و شرایط پزشکی. شرایط مختلف می تواند باعث ریزش موی دائمی یا موقت شود ، از جمله تغییرات هورمونی ناشی از بارداری ، زایمان ، یائسگی و مشکلات تیروئیدی. شرایط پزشکی شامل آلوپسی آره آتا (al-o-PEE-she-uh ar-eA-tuh) است که مربوط به سیستم ایمنی بدن است و باعث ریزش موهای کوچک ، عفونت های پوست سر مانند کرم حلقه و اختلال در کشیدن مو به نام تریکوتیلومانیا (trik- o-til-o-MAY-nee-uh). داروها و مکمل ها ریزش مو می تواند از عوارض جانبی برخی از داروها باشد ، مانند داروهای مورد استفاده در سرطان ، آرتروز ، افسردگی ، مشکلات قلبی ، نقرس و فشار خون بالا. پرتودرمانی به سر. ممکن است مو مانند گذشته رشد نکند. یک اتفاق بسیار استرس زا. بسیاری از افراد چند ماه پس از شوک جسمی یا عاطفی دچار کم پشتی کلی مو می شوند. این نوع ریزش مو موقتی است. درمان های داغ روغن داغ و دائمی آن نیز می تواند باعث ریزش مو شود. در صورت بروز زخم ، ریزش مو می تواند دائمی باشد
نشانه های ریزش مو در مردان
ریزش مو در مردان بسته به عواملی که باعث ایجاد آن می شود از طرق مختلفی ظاهر می شود. این می تواند به طور ناگهانی یا تدریجی بروز کند و فقط پوست سر یا کل بدن شما را تحت تأثیر قرار دهد علائم و نشانه های ریزش مو ممکن است شامل موارد زیر باشد:
نازک شدن تدریجی بالای سر این رایج ترین نوع ریزش مو است که با افزایش سن افراد را تحت تأثیر قرار می دهد. در مردان ، موها اغلب از روی خط موهای پیشانی شروع به عقب نشینی می کنند. زنان به طور معمول بخشی از موهایشان را گسترده می کنند. الگوی ریزش مو به طور فزاینده ای در زنان مسن ، خط موی عقب افتاده (آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی) است. نقاط طاسی دایره ای یا تکه ای. برخی از افراد موهای خود را در نقاط طاسی دایره ای یا تکه ای پوست سر ، ریش یا ابروها از دست می دهند. ممکن است قبل از ریزش مو ، پوست شما دچار خارش یا درد شود. شل شدن ناگهانی مو. شوک جسمی یا عاطفی می تواند باعث شل شدن مو شود. هنگام شانه یا شستن موها یا حتی پس از کشیدن ملایم ، ممکن است تعداد انگشتان مو بیرون بیاید. این نوع ریزش مو معمولاً باعث کم پشتی مو می شود اما موقتی است. ریزش موی تمام بدن. برخی شرایط و درمان های پزشکی ، مانند شیمی درمانی برای سرطان ، می تواند منجر به ریزش مو در تمام بدن شما شود. موها معمولاً دوباره رشد می کنند. لکه های پوسته پوسته شدن که روی پوست سر گسترش می یابد. این نشانه کرم حلقوی است. ممکن است همراه با شکستگی مو ، قرمزی ، تورم و در بعضی مواقع ترشحات باشد.
انواع ریزش مو در مردان
آلوپسی اینولوشنال( Involutional)
وضعیتی طبیعی ست که در آن تارهای مو بتدریج با افزایش سن نازک می گردند. اکثر فولیکول های مو در مرحله استراحت چرخه زندگی خود باقی می مانند و مابقی موها کوتاهتر و کم پشت تر می شوند.
آلوپسی آندروژنیک
وضعیتی ژنتیکی ست که می تواند هم در مردان و هم در زنان بروز پیدا کند. مردان با این وضعیت، که کچلی با الگوی مردانه نیز نامیده می شود، از ریزش مو از سنین نوجوانی یا اوایل دهه ۲۰ زندگی خود رنج می برند. این نوع ریزش مو با عقب رفتن خط رویش موها و کم پشت شدن و محو شدن تدریجی موها از قسمت فرق سر و قسمت جلوی سر مشخص می شود. زنانی که دچار این وضعیت می شوند، تحت نام الگوی کچلی زنانه، تا دهه ۴۰ زندگی خود و بعد از آن کم پشتی و ریزش قابل توجهی را تجربه نمی کنند. زنان یک کم پشتی کلی را در تمام فرق سر، با ریزش قابل توجهی در قسمت پیشانی را تجربه می کنند.
آلوپسی آره تا
غالبا بطور ناگهانی بروز پیدا کرده و باعث ریزش مو سکه ای در کودکان و جوانان می شود. این وضعیت ممکن است منجر به کچلی کامل گردد. اما در حدود ۹۰ درصد افراد، موها طی چند سال رشد مجدد خود را بازمی یابند.
آلوپسی یونیورسالیس(Alopecia Universalis ) یا طاسی
منجر به ریزش موهای کل بدن، شامل ابروها، مژه ها و حتی موهای اندام تناسلی می گردد.
طاسی یا آلوپسی یونیورسالیس
تریکو تیلومانیا( Trichotillomania) یا اختلال موکنی
که اکثرا در کودکان دیده می شود، یک اختلال روانی است که در آن خود فرد موهای خود را می کَنَد.
اختلال موکنی
تلوژن افلوویوم(Telogen effluvium)
نتیجه نازک شدن موقت موها در کل پوست سر می باشد که در نتیجه تغییراتی در چرخه رشدی موها ایجاد می گردد. تعداد زیادی از موها در زمان یکسانی وارد فاز استراحت می شوند و این موجب ریزش مو و نازک شدن متعاقب موها می گردد.
آلوپسی زخمی(Scarring alopecia)
منجر به ریزش موی دائمی می گردد. مشکلات التهابی پوست نظیر سلولیت، فولیکولیت یا التهاب فولیکول های مو، جوش و دیگر اختلالات پوستی نظیر برخی از انواع لوپوس و لیکن پلان یا خزه پوستی غالبا منجر به ایجاد زخم هایی در پوست می گردند که توانایی باززایی موها را از بین می برند. سشوار کشیدن خیلی داغ و فر کردن خیلی زیاد و شدید موها نیز می تواند منجر به ریزش موی دائمی و کچلی گردد.
چه موقع به پزشک مراجعه کنیم ؟
اگر از ریزش مداوم موی خود یا فرزندتان ناراحت هستید و می خواهید درمان خود را دنبال کنید به پزشک مراجعه کنید. برای خانمهایی که دچار خط موی در حال دور شدن (آلوپسی فیبروزان کننده پیشانی) می شوند ، در مورد درمان زودهنگام با پزشک خود صحبت کنید تا از طاسی دائمی قابل توجهی جلوگیری کند. همچنین اگر هنگام شانه زدن یا شستن موهای خود یا کودک خود متوجه ریزش موی ناگهانی یا تکه تکه یا بیش از حد معمول ریزش مو شدید ، با پزشک خود صحبت کنید. ریزش ناگهانی مو می تواند یک بیماری پزشکی اساسی را نشان دهد که نیاز به درمان دارد. افراد معمولاً روزانه 50 تا 100 تار مو از دست می دهند. این معمولاً قابل توجه نیست زیرا موهای جدید همزمان رشد می کنند. ریزش مو زمانی اتفاق می افتد که موهای جدید جای موهای ریخته شده را نگیرند.
تشخیص علت ریزش مو
برای درمان ریزش مو ابتدا باید علت اصلی آن را پیدا کنیم تا بتوانیم این مشکل را بهصورت ریشهای حل کنیم. معمولا پزشک برای تشخیص علت ریزش مو ابتدا از معاینهٔ فیزیکی استفاده میکند و سؤالاتی را درمورد سابقهٔ پزشکی و سابقهٔ خانوادگیتان میپرسد.
پزشک میتواند آزمایشهایی را نیز برای مشخص شدن علت ریزش مو تجویز کند، از جمله:
- آزمایش خون: انجام آزمایش خون میتواند به تشخیص بیماریها و شرایط پزشکی مرتبط با ریزش مو کمک کند.
- تست کشش (pull test): در این آزمایش، پزشک بهآرامی تعدادی از موهای شما را میکشد تا مشخص شود که چند تار مو از ریشه جدا میشود. با انجام این آزمایش مشخص میشود که فرآیند ریزش موها در چه مرحلهای قرار دارد.
- نمونهبرداری از پوست سر (scalp biopsy): در نمونهبرداری از پوست سر، پزشک با خراشیدن پوست سر یا با استفاده از چند تار موی کندهشده، نمونههایی از پوست سر را جدا میکند تا ریشهٔ موها را بررسی کند. این آزمایش نشان میدهد که آیا عفونت، موجب ریزش مو شده است.
- میکروسکوپ نوری: در این روش پزشک از ابزار ویژهای برای بررسی موهای کندهشده از ریشه استفاده میکند. با استفاده از میکروسکوپ میتوان اختلالات احتمالی موجود در ساقهٔ مو را مشاهده کرد.
درمان طبیعی و خانگی ریزش مو
۱. آب پیاز
تصور میشود که سولفور موجود در آب پیاز در رشد مجدد موها مؤثر است. درمورد تأثیر آب پیاز بر رشد مو پژوهشهای فراوانی انجام نشده است، ولی مطالعهای محدود درمورد افراد مبتلا به طاسی یا آلوپسیای منطقهای (alopecia areata) انجام شده است (آلوپسیای منطقهای عارضهای است که موجب ریزش مو بهصورت تکهای میشود). نیمی از افراد شرکتکننده در این مطالعه دو بار در روز روی پوست سر خود آب پیاز مالیدهاند و بقیه افراد آب لولهکشی. پس از ۲ هفته، بر سر ۷۴٪ از گروهی که از آب پیاز استفاده کرده بودند چند تار مو دوباره رشد کرد، ولی فقط ۱۳٪ از دستۀ دوم شاهد رشد مجدد موهای خود بودند. البته در صورت استفاده از آب پیاز، بهتر است از ماده دیگری نیز برای برطرفکردن بوی بد پیاز استفاده کنید.
۲. آهن
این ماده مغذی حیاتی در ساخت طبیعی خون در بدن مؤثر است و پایینبودن سطح آن موجب ریزش مو میشود. البته دلیل این مسئله هنوز روشن نیست، ولی اگر میخواهید ریزش موی خود را درمان کنید، حتما از مواد غذایی سرشار از آهن مانند گوشت، ماهی، مرغ، پنیر توفو، کلمبروکلی و انواع سبزیجات سبز به مقدار کافی مصرف کنید. ولی بدون مشورت با پزشک قرص آهن مصرف نکنید. زیرا مصرف آهن بیشازحد میتواند موجب استفراغ و یبوست شود و مصرف بسیار بالای آن حتی میتواند کشنده باشد.
۳. بیوتین
برخی پزشکان برای درمان ریزش مو بیوتین (یا همان ویتامین B7) تجویز میکنند و نتایج مطلوبی نیز میگیرند (بیوتین برای پوست نیز مفید است). گرچه مصرف این ویتامین بیخطر است، ولی میتوانید مقدار زیادی از آن را از مواد غذایی مصرفی خود دریافت کنید. تخممرغ، جوانه گندم و قارچها همگی حاوی مقدار زیادی بیوتین هستند. البته برای استفاده موضعی از بیوتین روی پوست سر زیاد به خودتان زحمت ندهید. گرچه بسیاری از تولیدکنندگان محصولات مراقبت از مو در تبلیغات خود میگویند که محصولات آنها حاوی این ویتامین است، اما شواهد چندانی وجود ندارد که نشان دهد ریزش مو با مصرف این محصولات بهبود پیدا میکند.
۴. زینک
زینک یا روی در بسیاری از فرایندهای حیاتی بدن مفید است. بنابراین، عجیب نیست که در تقویت فولیکولهای زیر پوست سر، که موها را تغذیه میکنند، نیز مؤثر باشد. زینک در بدن ذخیره نمیشود، بنابراین باید هر روز در رژیم غذایی خود مقداری زینک دریافت کنیم. شواهدی وجود دارد که نشان میدهد مصرف خوراکی زینک (در صورت پایینبودن میزان آن در بدن) میتواند در درمان ریزش مو مؤثر باشد. البته برای اثبات این مسئله باید پژوهشهای بیشتری انجام شود. معمولا پزشک، قبل از تجویز مکملهای زینک، ابتدا درمانهای دیگر را امتحان میکند.
۵. عصاره نخل ارهای (Saw Palmetto)
این داروی گیاهی از میوههای درخت نخلی کوچک به دست میآید و گاهی بهعنوان دارویی شگفتانگیز برای رشد مو تبلیغ میشود. برخی مطالعات نشان داده است که نخل ارهای از تجزیهشدن هورمون تستوسترون جلوگیری میکند و، بنابراین، میتواند در جلوگیری از ریزش مو مفید باشد. گرچه میزان کارایی عصاره نخل ارهای هنوز مشخص نیست، ولی خوشبختانه گفته میشود که مصرف آن بیخطر است و میتوان آن را با داروهای دیگر مصرف کرد و امتحانکردن آن نیز هزینۀ بسیار ندارد.
۶. آروماتراپی یا رایحهدرمانی
یش از ۱۰۰ سال است که از روغن چوب صندل، اسطوخودوس، رزماری و آویشن برای درمان ریزش مو استفاده میشود. احتمالا ترکیبی در این روغنها وجود دارد که رشد موها را افزایش میدهد. برای درمان ریزش مو میتوانید هر شب یک یا چند قطره از این روغنها را بهمدت دستکم ۲ دقیقه روی پوست سر خود بمالید و سپس سرتان را در حوله گرمی بپیچید تا روغن بهتر جذب پوست شود. این ماساژ شبانه بوی خوبی ایجاد میکند و موجب میشود که احساس آرامش بیشتری داشته باشید.
۷. سیلیکون
وجود سطح بالایی از این عنصر متعارف در بدن میتواند ریزش مو را کاهش دهد (و موها را روشنتر کند). انواع مختلفی از مکملهای سیلیکون در فروشگاهها عرضه میشود، ولی نوعی مکمل مصنوعی بهنام اورتوسیلیسیک اسید (orthosilicic acid؛ OSA) بیش از دیگر سیلیکونها در بدن جذب میشود. البته پیش از مصرف، ابتدا باید با پزشک خود مشورت کنید. زیرا هنوز مشخص نیست که این مکملها چقدر بیخطر هستند.
۸. سلنیوم
بعضی از مکملهای رشد مو حاوی مادهای مغذی به نام سلنیوم هستند. سلنیوم به بدن کمک میکند که در مواجهه با هر سمّی (مانند سموم موجود در دود سیگار یا هوای آلوده) با آن مبارزه کند و فولیکولهای مو را سالم نگه دارد. البته موشهایی که سطح سلنیوم بدن آنها پایین بوده دچار کچلی شدهاند، ولی ارتباط میان پایینبودن سطح سلنیوم در بدن و ریزش مو هنوز در انسان اثبات نشده است. توجه داشته باشید که مصرف سلنیوم بیشازحد میتواند موجب ریزش مو و مشکلاتی در حافظه شود.
۹. ملاتونین
شاید ملاتونین را «هورمون خواب» بدانید. بسیاری از مردم از ملاتونین بهعنوان مکملی برای خواب خوب شبانه یا کاهش خستگی پرواز (jet lag، بیخوابی و ناراحتی ناشی از مسافرت طولانی با هواپیما) استفاده میکنند. ولی مصرف کرم حاوی ملاتونین نیز میتواند رشد موها را افزایش دهد یا موجب کاهش ریزش مو شود. دلیل این مسئله هنوز روشن نیست، ولی در یک مطالعه، افرادی که مخلوط حاوی ملاتونین را روی پوست سر خود مالیدند، پس از ۳۰، روز شاهد کاهش ریزش موی خود بودند. اگر مشکل شوره سر دارید، باید بگوییم که ملاتونین برای درمان شوره سر نیز مفید است. البته مانند تمام مکملهای دیگر، قبل از مصرف مکملهای ملاتونین ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.
۱۰. روغن دانه کدوتنبل
مصرف روزانه روغن دانه کدوتنبل بهصورت خوراکی میتواند، بدون ایجاد هیچ خطری، در بازگشت موهای شما مؤثر باشد. در مطالعهای محدود که افراد کمی در آن شرکت داشتند، مردانی که بهمدت ۶ ماه هر روز ۴ کپسول روغن دانه کدو حلوایی یا همان کدو تنبل مصرف کردند شاهد افزایش تعداد موهای خود تا ۴۰ درصد بودند. البته برای اثبات این مسئله باید پژوهشهای بیشتری انجام شود. روغن دانه کدوتنبل نیز مانند نخل ارهای میتواند مانع از تغییر تستوسترون به DHT میشود. DHT ترکیبی است که با ریزش مو مرتبط است.
۱۱. چای سبز
عصارهای که از ترکیبات چای سبز ساخته میشود میتواند در درمان شماری از مشکلات سلامتی ازجمله ریزش مو مؤثر باشد. تأثیر این عصاره میتواند بهدلیل وجود ترکیبی به نام EGCG باشد که در رشد موها مفید است. پژوهشگران بهمدت ۶ ماه به موشهایی که موهای خود را از دست داده بودند عصاره چای سبز دادند و تغییراتی را در رشد موهای آنها مشاهده کردند. ولی این مسئله روی انسان آزمایش نشده است.
مکملهای چای سبز را با احتیاط مصرف کنید، چون برخی از این مکملها دارای ترکیباتی دیگر هستند که میتوانند موجب بیماری شوند.
۱۲. پلاسمای غنی از پلاکت (PRP)
گاهی پزشکان، برای درمان و بهبود بیمار پس از جراحی، پلاسمای غنی از پلاکتی به او تزریق میکنند که از خونش به دست آمده است. پیآرپی (PRP) سرشار از فاکتورهای رشد است و میتواند در رشد موها نیز مؤثر باشد. در این روش مقدار کمی از خون شما گرفته میشود و پس از چرخاندن این خون در دستگاه سانتریفیوژ، پروتئین پلاسمای سرشار از پلاکت آن جدا میشود. سپس این پلاسمای غنی از پلاکت به قسمتهای مختلفی از پوست سر تزریق میشود. بسیاری از کسانی که از روش تزریق PRP استفاده کردهاند، شاهد رشد موهای خود بودهاند و ضخامت موهای آنها نسبت به گذشته افزایش یافته است.
۱۳. اسیدهای آمینه
اسیدهای آمینه اجزای سازنده پروتئینها هستند. پروتئینها موجب میشوند که بدن عملکرد درستی داشته باشد. بعضی از اسیدهای آمینه مانند سیستئین و لیزین نقشی ویژه در حفظ سلامت و رشد موها ایفا میکنند. البته لازم نیست که اسیدهای آمینه را بهصورت مکمل مصرف کنید و میتوانید مقدار زیادی از اسیدهای آمینه را از طریق رژیم غذایی سالم دریافت کنید. منابع غذایی مناسب در دریافت اسیدهای آمینه عبارتاند از پنیر، ماهی، تخممرغ، دانهها و مغزها، غلات کامل و گوشت.
۱۴. مهارکردن استرس
گاهی گذراندن دورانی پراسترس و سخت موجب ریزش مو میشود. سعی کنید با کنترل بهتر استرس خود مانع از ریزش موهایتان شوید. برای این منظور میتوانید از تکنیکهایی مانند مراقبه، تنفس عمیق، تجسم هدایتشده (guided imagery) و تمرینهای تمدد اعصاب استفاده کنید یا به مشاور مراجعه کنید. ورزشکردن نیز روشی بسیار خوب در کاهش استرس است. همه این روشها بهراحتی قابلیادگیری هستند و اثر آنها در کاهش تنش و استرس اثبات شده است. فراموش نکنید که بهترین درمان ریزش موی شما به علت آن بستگی دارد. بنابراین، بهتر است برای تشخیص علت ریزش مو خود ابتدا به پزشک مراجعه کنید..
درمان های پزشکی ریزش مو
درمان ریزش مو با مصرف دارو
اگر ریزش مو بهدلیل بیماری زمینهای ایجاد شده باشد، برای درمان ریزش مو حتما باید آن بیماری را درمان کنیم. در این موارد ممکن است که لازم باشد از داروهایی مانند پردنیزون (prednisone) برای کاهش التهاب و سرکوب سیستم ایمنی بدن استفاده کنیم. گاهی نیز مصرف داروی خاصی موجب ریزش مو میشود. در این صورت پزشک به شما توصیه میکند که دستکم ۳ ماه مصرف آن دارو را متوقف کنید.
داروهایی نیز برای درمان طاسی دارایِ الگو (ارثی) وجود دارد. این داروها عبارتاند از:
ماینوکسیدیل
برای تهیهٔ ماینوکسیدیل به تجویز و نسخهٔ پزشک نیازی ندارید و مردان و زنان میتوانند این دارو را مصرف کنند. این دارو بهصورت مایع یا کف (فوم) وجود دارد و باید آن را هر روز روی پوست سر خود بمالید (پس از مصرف دارو حتما دستهایتان را بشویید). در ابتدا ممکن است که مصرف ماینوکسیدیل موجب ریزش مو شود. گاهی نیز موی جدیدی که میروید، کوتاهتر و نازکتر از موی قبلی است. برای جلوگیری از ریزش موی بیشتر و رویش مجدد موها باید دستکم ۶ ماه این دارو را مصرف کنید. برای حفظ تأثیرات این دارو باید مصرف آن را ادامه دهید.
فیناستراید
فیناستراید دارویی تجویزی برای مردان است. این دارو بهصورت قرصهایی است که روزانه مصرف میشود. در بسیاری از مردانی که فیناستراید مصرف میکنند، ریزش مو کاهش مییابد و بعضی نیز شاهد رویش موهای جدیدی هستند. برای حفظ تأثیرات این دارو باید مصرف آن را ادامه دهید. البته این دارو برای مردان بالاتر از ۶۰ سال بهاندازهٔ سایر مردان مؤثر نیست.
داروهای دیگر
برای مردان از داروی خوراکی دوتاستراید (dutasteride) نیز استفاده میشود. برای زنان نیز میتوان برای درمان ریزش مو از قرص ضدبارداری و اسپیرونولاکتون استفاده کرد.
درمان ریزش مو با جراحی پیوند مو
در رایجترین نوع ریزش موی دائمی، تنها موهای قسمت جلوی سر تحتتأثیر قرار میگیرد و میریزد. در روش پیوند مو یا جراحی ترمیمی از موهایی که برایمان باقی مانده بهترین استفاده را میبریم.
در عمل جراحی کاشت مو، متخصص پوست یا جراح زیبایی تکههای کوچکی از پوست سر را که هریک دارای یک تا چندین تار مو هستند از پشت یا کنارهٔ سر برمیدارد. گاهی نوار بزرگتری از پوست که دارای چندین گروه مو است برداشته میشود. سپس متخصص پوست یا جراح زیبایی فولیکولهای مو را یکبهیک در قسمتهای طاس سر میکارد. بعضی از پزشکان توصیه میکنند که پس از جراحی پیوند مو برای به حداقل رساندن ریزش مو از ماینوکسیدیل استفاده کنید. ممکن است که برای رسیدن به نتیجهٔ مطلوب به بیش از یک جراحی نیاز داشته باشید. ریزش موی ارثی درنهایت، با وجود جراحی نیز به پیشرفت خود ادامه میدهد.
روشهای جراحی موجود برای درمان ریزش مو پُرهزینه هستند و ممکن است دردناک باشند. خطرات احتمالی روشهای جراحی شامل خونریزی و باقی ماندن جای زخم است.
درمان ریزش مو با استفاده از لیزردرمانی
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) استفاده از دستگاه لیزر سطح پایین (low-level laser device) را برای درمان ریزش موی ارثی مردان و زنان تأیید کرده است. چند مطالعهٔ محدود نشان داده است که لیزردرمانی تراکم موها را افزایش میدهد. البته برای نشان دادن اثرات بلندمدت این روش درمانی باید مطالعات و ازمایشهای بیشتری انجام شود.
کنار آمدن با ریزش مو و استفاده از روشهای آرایشی
اگر از درمان ریزش مو ناامید شدهاید، میتوانید از روشهایی مثل تراشیدن موهای باقیمانده در اطراف سر یا سایر مدل موها و محصولات آرایشی استفاده کنید. برای نمونه میتوان از روسری، کلاهگیس و اکستنشن مو برای پوشاندن کمپشتی و طاسی سر و ایجاد ظاهری طبیعی استفاده کرد. برای اطلاع از راهها و ایدههای بیشتر میتوانید با آرایشگری مشورت کنید. بهطور کلی از این راهحلهای غیرپزشکی میتوان برای پوشاندن ریزش موی موقتی یا دائمی استفاده کرد.
مراقبت بیشتر از موها
در بعضی موارد میتوانید با تغییراتی کوچک و آسان از ریزش موهای خود جلوگیری کنید. در زمان شستوشو، خشککردن و شانهکردن موهایتان با نرمی و ملایمت کار کنید. موهایتان را با شدت و محکم شانه نکنید! استفاده از ابزارهای فرکردن و حالتدادن مو مانند شسوار، اتو و برس موی حرارتی را محدود کنید، زیرا موجب ضعیفشدن موهایتان میشوند. بیشتر سعی کنید موهایتان را بهصورت دماسبی یا گوجهای ببندید یا ببافید. اگر سیگاری هستید، زمان آن رسیده که سیگار را ترک کنید. مردان سیگاری بیشتر از مردان غیرسیگاری دچار ریزش مو میشوند.
مطالب مرتبط
اشتراک گذاری