آموزشگاه آرایشگری جهان مو

آموزشگاه آرایشگری مردانه | آموزش پیرایش مردانه

علت شوره سر چیست؟ + راه های درمان

علت شوره سر چیست؟ + راه های درمان

شوره سر یکی از شایع ترین مشکلات پوستی است که به واسطه تجمع سلول های مرده پوست سر که حاصل فعالیت بیش از حد قارچ های طبیعی موجود بر روی پوست سر هستند، رخ می دهد. احتمال شیوع این قارچ ها می تواند به دلایل مختلفی مانند تغییرات هورمونی، استرس، حساسیت به محصولات مراقبت از مو یا برخی شرایط پزشکی افزایش یابد. همچنین، نوعی از شوره سر به نام درماتیت سبوره ای وجود دارد که می تواند شامل التهاب و قرمزی نیز شود. درمان شوره سر معمولا با استفاده از شامپوهای ضد شوره که حاوی مواد موثر نظیر کتوکونازول، سلنیوم سولفاید، زینک پریتیون یا تارکول هستند، آغاز می شود.

استفاده از این شامپوها می تواند به کاهش رشد قارچ ها و حذف سلول های مرده پوست کمک کند. در صورتی که شوره مقاوم به درمان با شامپو باشد یا باعث التهاب شده باشد، توصیه می شود از یک پزشک متخصص پوست مشاوره بگیرید. همچنین تغییر در سبک زندگی مانند کاهش استرس و بهبود عادات مراقبت از مو نیز می تواند در جلوگیری از بازگشت شوره موثر باشد. در ادامه این مطلب قصد داریم به علت شوره سر و راه های درمان آن بپردازیم؛ با آموزشگاه آرایشگری مردانه جهان مو همراه باشید.

شوره سر چگونه ایجاد می شود؟

شوره سر، که به واسطه ریزش پوسته های ریز سفید یا زرد رنگ از پوست سر ایجاد می شود، یکی از اختلالات رایج پوستی است که به دلایل متعددی مانند خشکی پوست سر، فعالیت بیش از حد قارچی به نام مالاسزیا، واکنش های التهابی ناشی از بیماری های پوستی نظیر پسوریازیس یا درماتیت سبوره ای و یا تحریک پوست سر به علت استفاده نامناسب از محصولات بهداشتی، ایجاد می شود. این حالت که گاه با خارش نیز همراه است، می تواند برای فرد آزار دهنده باشد و اغلب توسط شامپوهای ضد شوره و رویکردهای درمانی دیگر که هدف آن ها کاهش التهاب و کنترل قارچ پوست سر می باشد، قابل درمان است.

علت شوره سر چیست؟

علت شوره سر چیست؟

علت شوره سر، نتیجه ریزش بیش از حد سلول های مرده پوست سر می باشد. که معمولا به علت تجدید سریع تر سلول ها اتفاق می افتد. این فرآیند ممکن است تحت تاثیر عوامل متعددی قرار بگیرد که در میان‌ آن ها، فعالیت بیش از حد قارچ های از جنس مالاسزیا روی پوست سر، بسیار رایج است. قارچ ها به طور طبیعی در محیط پوست زندگی می کنند و با متابولیزه کردن چربی های موجود در غدد سباسه، موجبات بازسازی سریع تر سلول های پوست سر را فراهم می کنند.

بر همین اساس، تغییرات هورمونی، استرس، شرایط آب و هوایی و واکنش های آلرژیک به محصولات مراقبت از مو نیز در افزایش قابلیت شوره زایی دخیل هستند. علاوه بر قارچ ها، برخی بیماری های پوستی نظیر اگزما، پسوریازیس و درماتیت سبوره ای نیز باعث افزایش تولید سلول های پوست و در نتیجه شوره سر می شوند. تغذیه نامناسب، کمبود برخی مواد مغذی مثل زینک، ویتامین های گروه B و چربی های امگا 3 و همچنین عدم رعایت بهداشت شخصی نیز می توانند در ایجاد یا تشدید شوره سر موثر باشند.

راه های درمان شوره سر

  • استفاده از شامپوهای ضد شوره: محصولات حاوی کتوکونازول، سلنیوم سولفاید و زینک پیریتیون در درمان شوره سر موثر هستند.
  • بهبود بهداشت مو و پوست سر: شستشوی منظم و صحیح موها به از بین بردن سلول های مرده کمک می کند.
  • تنظیم رژیم غذایی: مصرف غذاهای غنی از زینک، ویتامین B و اسیدهای چرب امگا 3 می تواند به سلامت پوست سر کمک کند.
  • کاهش مصرف محصولات الکلی: برخی از محصولات مراقبت از مو که حاوی الکل هستند می توانند پوست سر را خشک کنند.
  • مراجعه به متخصص پوست: در صورت تشدید شوره یا ناکامی در درمان های خود مدیریتی، مشاوره با دکتر تنها راه حل مناسب است.
  • استفاده از ماسک مو طبیعی: موادی مثل روغن نارگیل، عسل و سرکه سیب می توانند به عنوان درمان های طبیعی مورد استفاده قرار گیرند.
  • خودداری از مصرف دخانیات: دخانیات می توانند به پوست آسیب برسانند و علائم شوره را تشدید کنند.
  • صبر و پیگیری مداوم درمان: گاهی اوقات نیاز است تا چندین روش را امتحان کرد. تا راه حل مناسب برای مبارزه با شوره سر پیدا شود.
راه های درمان شوره سر

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم؟

شوره­ سر معمولا با درمان های خانگی یا استفاده از شامپوهای ضد شوره، درمان می شود. این درمان، ممکن است زمان ­بر باشد. اما معمولا شوره­ سر خطر زیادی برای بدن ایجاد نمی کند. با این حال، در موارد زیر سعی کنید حتما به پزشک پوست و مو مراجعه کنید:

  • اگر نشانه هایی از عفونت، قرمزی، رطوبت یا تورم را مشاهده کردید.
  • اگر پوست سرتان بسیار خارش دارد.
  • اگر پسوریازیس، اگزما یا جوش های مشکوک را روی پشت، کمر، بازوها، پشت گوش ها و روی پلک هایتان مشاهده کردید.
  • اگر پس از چند هفته درمان، شوره های سرتان بهبود پیدا نکرد. (منبع)